Nytt PB på Gös 4,0 kg prick !!

För nästan exakt ett år sedan den 21 juni 2011 var jag med Mange senast i Gössjön med stort "G" och fick mitt livs största Gös då på 75 cm och 3,9 kg.  Igår kväll den 19 juni 2012 kunde vi notera en finfin kväll med lite vind som vi var ganska säkra på skulle ge med sig under kvällen. Problemet denna seneftermiddag visade sig vara att få tag på betesfisk men till slut hade vi lite av varje.

Klockan 19.05 började min baitrunner att ljuda lite försiktigt och mothugget satt som en smäck och det gungade tungt i 12 fotspöt. Efter en ganska kort men hård kamp lyckades jag till slut få upp en riktigt fin gös till ytan och väl där verkar de helt tappa alla krafter. Lyckades putsa till rekordet med ytterligare 1 hg uppåt till 4 kilo blankt. Lite lättare att komma ihåg.


Mange håller upp min 4 kilos gös direkt efter håvning.

 
Och här är fångstmannen himself


Mange fick ockå en grann fisk på 2,9 kg


Tack för en skön och som vanligt trevlig kväll!

PS. F´låt att jag släppte i den svårfångade betefisken, hi hi. DS.

Godaste midsommarsnapsenDet börjar närma sig midsommar och jag vill gärna ge er ett fantastiskt snapsrecept som ni enkelt kan göra själv. Det passar ypperligt till sillen och midsommar. För egen del så tycker jag om både Hallands fläder och Absolut citron som somriga snapsar, så varför inte mixa? Det tar bara 2-3 dygn.
Gör så här:

37,5 cl Renat eller annat okryddat brännvin
3-4 blomställningar av fläder
1 citron
1/2 tsk strösocker

Börja med att plocka bort blommorna från Flädern för att inte få med de gröna stjälkarna som ger en besk smak av den färdiga snapsen. Skär sedan av några strimlor av det ytliga skalet på citronen, likadant här, endast det ytliga så att inte det vita kommer med som ger en besk smak. Det räcker med en matsked full av citronskal.
Häll över 37,5 cl av den rena spriten i en 70 cl flaska tillsammans med 1/2 tesked strösocker. Pilla därefter i blommorna från flädern och citronskalet och låt stå i max 3 dygn. Skaka flaskan då och då under tiden.
Efter 3 dygn kan ni filtrera allt genom ett kaffefilter.

Skål & Glad midsommar!

RSS 2.0