Vi har blivit farmor och farfar igen !

2009-10-25 kl. 03.27
Nu har vi blivit farmor och farfar igen till ytterligare en "liten" pojke som vägde 4980 gr !!! och var 54 cm lång, en riktig bamsing igen alltså. Det är yngste sonen Stefan och hans Camilla som för tillfället befolkar klotet så mycket de orkar. Liam kan numera tituleras storebror trots hans ringa ålder på 13 månader. Håll med om att de är otroligt lika. De kommer inom ett år att se ut som tvillingar !!!!

Den lille går fortfarande under arbetsnamnet "Masken 2" eftersom föräldrarna inte har kommit på något namn ännu.

Välkommen till världen önskar !
Farmor & Farfar


Den nyfödde..., jämför med Liam som nyfödd nedan.


Liam som nyfödd.......


Ny vadarjacka !

Har under några dagar varit drabbad av det återkommande förb......de ryggskottet så jag tyckte jag kunde trösta mig med att köpa en ny vadarjacka. Min nuvarande "Vision-skit-jacka" har varit totalt kass sedan jag köpte den.
Efter en liten lätt regnskur så har den sugit åt sig så mycket vatten den orkar. Det är till och med så att om man vadat så pass djupt att jackan kommer i kontakt med vatten så har den inom några minuter dragit åt sig vatten ända upp till axlarna. Det är väl ändå inte tanken !!  Så, köp inte en Vision vadarjacka. Efter en liten marknadsundersökning bland fiskekompisar så har det rekommenderats Simms, Patagonia och Loop.

Mitt val föll på en Loop Opti i en vågad modefärg "Orange" eller kanske mer åt Terrakottahållet. Den verkar i vilket fall som helst mycket välgjord och sömmar mm. är tejpade så den bör hålla tätt. Det återstår att se. Hursomhelst så känns det redan bättre i ryggen.

  
- Visst är den coool ?!                                                              Smidig ficka för verktyg mm.

Fantastisk trattkantarellsoppa

Måste bara få delge er ett fantastiskt recept på en god trattkantarellsoppa. Tiden börjar dessvärre rinna ut för att finna de finaste nu i våra marker. Visserligen brukar de klara en del frost så passa på nu!
Akta er för älgjägarna!


Trattkantarellsoppa
(2009-09-17 Torbjörn Isacsson) 

1 liter färska trattkantareller  (alt. torkade som blir samma mängd efter blötläggning)
3 st Chalottenlökar
50 gram smör
2 msk vetemjöl
2 st hönsbuljongtärningar
2-3 dl vispgrädde
30-40gram Kvibille ädelost
1/4 citron
Persilja
Salt
Svartpeppar

1. Förväll svampen på svag värme. Svampen läggs utan vatten i en stor gryta för att få ur vätskan ur svampen   (häll bort vätskan när det är klart)

2. Finhacka svampen
3. Finhacka chalottenlöken
4. Bryn svamp och lök i rikligt med smör
5. Red blandningen med 2 msk vetemjöl direkt i stekpannan
6. Koka under tiden upp 1 liter vatten och smält ner 2 hönsbuljongtärningar
7. Blanda ner den färdigbrynta svamp- och lökblandningen i buljongen och koka 10-15 min på svag värme.
8. Rör sedan i 2 ½ - 3 dl vispgrädde och smula ner ädelosten.
9. Krydda med salt och svartpeppar efter tycke och smak.
10. Låt koka ytterligare 5-10 minuter.
11. Pressa sedan i saften av en kvarts citron.
12.Toppa med lite klippt färsk persilja.

KLART!


RSS 2.0