REGGAESEMESTER I KARIBIEN

Årets långresa blev inte till Asien utan i stället tvärtom om man så säger, till Karibien och närmare bestämt till Barbados. Tillsammans med svågern Roy och hans hustru Tina skulle vi under två hela veckor bo på Hotell Almond Casuarina Beach Resort & Spa www.almondresorts.com som är beläget på Barbados sydvästkust, inte så lång från huvudstaden Bridgetown. Vi hade inga som helst förutfattade meningar om Barbados utan detta var helt outforskad mark för vår del. Planerna var att i lugnt tempo utforska så mycket som möjligt av ön där bland annat en biltur runt hela ön var inplanerad samt en ”Sea Cruise” med en katamaranseglare. I övrigt försöker vi klara ut det mesta av upptäckandet på egen hand allteftersom.

Med tanke på att det sägs vara ganska dyrt på Barbados så hade våra kära fruar bokat All Inclusive under hela vistelsen vilket visade sig vara ett genidrag. Så här med facit i hand hade vi aldrig kunnat drömma om vilken kulinarisk upplevelse vi skulle få. Döm om vår förvåning då det visade sig att det var a´ la carte både på lunch och till middagen vilket innebar ett val på mellan 4-6 rätter att välja på både av förrätt, varmrätt samt dessert. Om man dessutom ville så fanns det buffé några dagar vilket var perfekt för att prova alla de olika rätterna. Specialiteterna var fisk och skaldjur och kött i olika former. Mot ett tillägg på 50 BBD (motsvarar cirka 185:- SEK) kunde man få hummer eller Surf & Turf som är en rejäl köttbit samt hummer, mycket gott!!!

Drycker i alla former ingår som bekant även då det är All inclusive och oftast innebär det lokala drycker vilket i detta fall var Rom och är det någonstans man ska prova Rom så är det på Barbados eftersom i stort sett alla drinkar innehåller Rom och den största romfabriken i Karibien, Mount Gay Rum ligger på just Barbados. Vinet till maten var även det fina goda viner från bra vinproducerande länder som Frankrike, Spanien och Chile m.fl. Ölen som serveras överallt heter Banks och var mycket god. Och då ska ni veta att jag är MYCKET petig!!! Priset för en öl på stan´ var 3,50 BBD (cirka 13,50 SEK)

Nedan en enkel karta av Barbados och som ni ser så bodde vi ett par hundra meter
ifrån kuststaden St. Lawrence Gap på sydkusten.


Hotellet heter Almond Casuarina Beach Resort & Spa och vi bodde på översta våningen,
3:e balkongen från vänster. Detta är alltså hotellets baksida mot Karibiska havet.


Poolområdet från vår balkong, vänster.


Poolområdet från vår balkong, höger.


Utsikten över Karibiska havet från vår balkong, åt höger.


Och rakt fram.....


Vår playa "Dover Beach"

Och nedan kommer lite fler bilder från "vår strand"
.....det kommer mera, måste bara sortera bilder först.....
RSS 2.0