Bröllop i familjen !

     
             Magnus                                       Johanna

Det händer mycket roligt hos familjen Isacsson för tillfället. Äldste sonen Magnus och sambon Johanna aviserade för några månader sedan att det ska bli bröllop den 23 maj 2009 !!! Vad roligt det ska bli och vilken härlig tjej den grabben lyckats fånga. De planerar allt själva och högtiden kommer gå av stapeln i Fiskebäcks kapell söder om Habo. En mycket vacker liten träkyrka.  

Som kuriosa lite information om Fiskebäcks kapell.
Det fanns tidigt en kyrka i Fiskebäck. En dopfunt som anses härstamma från 1100-talet har stått i Fiskebäcks kyrka. Dopfunten förvaras idag på museet i Skara. I Fiskebäck har också funnits ett tyskt altarskåp från 1400-talet. Altarskåpet förvaras idag på Historiska museet i Stockholm.
Kyrkan i Fiskebäck flyttades till Gustav Adolf i slutet av 1700-talet. Under många år fanns det ingen kyrka i Fiskebäck. 1939 byggdes det kapell som nu finns söder om Habo.


Fiskebäcks kapellTorsdagen den 21 maj 2009

Dan före dan före dan. Vi eller rättare sagt hustrun Sylvia har fått den ärofyllda uppgiften att göra brudbuketten. Bruden önskar sig en stor bukett med liljekonvaljer. De ska normalt vara utslagna till Mors dag som i år infaller på pingstdagen den 31 maj, det vill säga en dryg vecka efter bröllopet. För att vara på säkra sidan så hade vi garderat oss och kollat upp om det gick att beställa odlade på handelsträdgården. Visst gick det men de har verkligen vett att ta betalt, en liten ynklig bukett om 25 blomstänglar kostar runt 300 kronor !!!? Eftersom man måste beställa en vecka före så var vi tvungna att kolla vårt liljekonvaljställe ett par gånger för att vara säkra på att de verkligen kommer hinna slå ut före den stora dagen. Vi beslutade oss för att ha is i magen och chansa lite. Nu gäller det bara att ingen annan hinner före och plockar upp dem före oss. Vi bedömde den risken liten eftersom den stora invasionen av annat löst folk förmodligen kommer att ske till nästa helg och mors dag.
Alternativet hade varit att sitta på vakt en vecka och som en naturens väktare ivrigt hävda att de är fridlysta !!!!


Vi hade tur och lyckades få ihop den bukett som Johanna ville ha. Visserligen var det oroväckande tomt på det "stora" stället som vi kallar det, men det berodde på att solen inte kommer åt så bra just där. Vi fann dem i stället i en södersluttning och fick ihop en rejäl bukett som ni kan se resultatet av nedan.


 
Cirka 500 liljekonvaljer !

  

Fredagen den 22 maj 2009
I morgon är den stora dagen då bröllopet mellan Magnus och Johanna ska äga rum och efter rigorösa förberedelser ska alla bitar nu vara på plats. Brudparet har idag tillsammans med brudens bror Johan med frun Lena dukat och pyntat på Mariedal som ligger vid Munksjöparken där festen ska äga rum i morgon . En fantastiskt fin lokal och alldeles lagom för detta ändamål med ett 40-tal bröllopsgäster.


Bröllopsdagen Lördagen den 23 maj 2009
I dag är det alltså "D-day" då bröllopet ska äga rum i Fiskebäcks kapell i Habo. Man hade utlovat fint väder med en liten risk för någon regnskur. Under förmiddagen idag har brudparet befunnit sig i omgivningarna av Fiskebäcks kapell för fotografering. Stället de hade valt var nere vid Vätterns strand på Habosidan vid Domsand och Domneån.
Bilderna nedan är tagna av fotograferna André Östergård och Joel Dittmer av vilka jag genom brudgummen Magnus fått tillstånd att publicera på denna blogg.

     


             


            


      


      


         
         Kyrkporten är öppen och värdparet Johan med fru Lena välkomnar.

      


         
          Den kvinnliga prästen som vigde de båda heter Anna-Lena Törnblom.
          

         
          Folkets jubel


         
          Å här kommer det risgryn från gästerna !!!!


            
             Smack, där satt bröllopskyssen!!

            
             Lillebror Stefan gratulerar.

      


     
      Cadillac, long, dark, shiny and black !

     
      Ännu en kyss, denna gång i baksätet på vrålåket.

     
      Tramps like us, baby we were Born To Run. Här kommer brudparet!

     
      Här kommer de lyckliga tu.

     
      Och här väntar gästerna på Mariedal i Munksjöparken.

         
      Här var det dukat till fest.

      
      Den fantastiskt goda bröllopstårtan.

     
      Johanna får en riktigt stooor smakbit av tårtan!

I och med detta är det slut på bilder och vi kan inte annat än att önska brudparet lycka på livets väg och tacka för en fantastiskt trevlig fest. Hipp, hipp, hurra och må ni leva lyckliga livet ut!


OFATTBARA SIFFROR !!!!

Vi satt några stycken och diskuterad på fikarasten idag efter att någon hört att det säljs 100 000 stycken nya bilar per dag i Kina !!! Diskussionen flöt på vidare och någon undrade om någon visste hur många människor det finns på vårt kära klot Tellus i dagsläget.
Jag drog mig till minnes en hitlåt från stenåldern, njaaa... 1971 var det nog där delar av refrängen gick så här.  - "Three billion people together, forever" vilket innebär att jordens befolkning då uppgick till 3 miljarder människor.  Gruppen hette The Archies och sången
A summer prayer for peace. http://www.youtube.com/watch?v=8opWtyqnPb8

-Nä jösses, sa någon, det är närmare 7 miljarder idag och denne någon har faktiskt rätt, vi är just nu när detta skrivs sexmiljarderåttahundratrettiomiljonersexhundratolvtusenåttahundrafyra människor på klotet..
Jag hittade något som kallas "Population clock" som mäter jordens befolkning i realtid och det visar sig att det tillkommer 10 nya människor var 4:e sekund, och då är hänsyn tagen till de människor som dör !!!!???
Någon har räknat ut att om man ställer alla dessa människor tätt tillsammans så skulle de få plats på en yta lika stor som Vänern så det finns gott om plats kvar ?????

Ta en titt på bifogad länk och reflektera en stund.
Man kan även klicka på årtal bakåt i tiden och se utvecklingen. Hur ska detta sluta kan man undra?
http://www.ibiblio.org/lunarbin/worldpop


Bossen är i stan´ !

I kväll smäller det !!!  Bruce Springsteen och E. Street Band är i Göteborg och spelar i kväll den 4 juli på Ullevi. Är det någon som blir förvånad om han spelar Independence day och 4:th of July Asbury Park (Sandy)?  Vi tillhör 6 av de cirka 58 000 lyckliga som har biljetter till fredagkvällens konsert. Vi åker tillsammans med sönerna och deras sambos. För egen del har jag bara några enkla önskemål på låtar som jag vill höra som inte alltid spelas och dessa är följande:

Two Hearts
Bobby Jean
Trapped
Racing in the streets....  (jag har lyckats gå fel konsertdagar !!)
Something in the night
4:th of July Asbury Park (Sandy)
Reason to believe  (tungbluesversionen)
Back in Your arms
Blinded by the light
Rosalita
Factory
Better days
Chimes of freedom
Sherry Darling
Stand on it
m.fl

Whoops, det blev visst en hel del men jag antar att varje sann Bruce fan har sin egen lista och det finns en hel skattkista att gräva ur.

PS. Naturligtvis vill jag höra Jungleland men den är väl näst intill gjuten. DS.


Bruce Springsteen & E.Street Band

Måndagen den 7 july
Fortfarande omtumlad efter den magnifika fredagskonserten på Independence day på Ullevi ska jag försöka sammanfatta mina högst personliga omdömen av konserten. Att den skulle vara jämförbar med vår första Brucekonsert lördagen den 8 juni 1985 då Bossen & Co höll på att riva Ullevi är väl att ta i. Men utöver det så är nog denna konsert en av de bättre och vitala konserter vi har sett och då har vi varit på ett tiotal i Sverige.

Bara det att starta med Born in the U.S.A. i orginalutförande fick oss båda att tappa hakan. Det började likna 1985 !!!
Bruce var på ett strålande humör och hela konserten var rena rama önskekonserten där han plockade upp lappar med önskelåtar från publiken längst fram. Kort sagt var denna konsert en enda stor fest trots att jag inte fick höra många av de låtar jag önskade innan konserten ovan. De enda på min lista som kom med var Two hearts, 4th of July, Asbury Park (Sandy) och Rosalita !!!!! (det var längesedan). På något sätt kändes detta som en "Farewellkonsert" men i tidningsintervjuer så lovade han komma tillbaka. Det är bara att hoppas.

Nedan finner ni setlisten från Fredagen den 4 Juli 2008 (Independence day)
- Men Bruce, varför kunde vi inte få Racing in the street ??????

Born In The U.S.A.
Radio Nowhere
Out In The Street
Two Hearts
The Promised Land
Spirit In The Night
Be True
4th of July, Asbury Park (Sandy)
Atlantic City
Prove It All Night
Darlington County
Because The Night
Cadillac Ranch
Livin' In The Future
Mary's Place
Independence Day
This Hard Land
The Rising
Last To Die
Long Walk Home
Badlands

Hungry Heart
Seven Nights To Rock
Born To Run
Rosalita
Dancing In The Dark
American Land

Och här kommer setlisten från Lördagen den 5 Juli 2008, den gick vi inte på och alla ni som säger att andra kvällen alltid är bäst så passade fredagens låtval mig bättre. Visst, ni fick Twist and shout, Bobby Jean och Drive all night.

Night
No Surrender
Lonesome Day
Hungry Heart
Summertime Blues
The Promised Land
Backstreets
Roulette
Darkness On The Edge Of Town
Janey Don't You Lose Heart
Waitin' On A Sunny Day
Working On The Highway
Because The Night
She's The One
Livin' In The Future
Mary's Place
I'm On Fire
Drive All Night  (Tour Premiere)
The Rising
Last To Die
Long Walk Home
Badlands

Girls In Their Summer Clothes
Thunder Road
Born To Run
Bobby Jean
American Land
Twist And Shout

RSS 2.0