OFATTBARA SIFFROR !!!!

Vi satt några stycken och diskuterad på fikarasten idag efter att någon hört att det säljs 100 000 stycken nya bilar per dag i Kina !!! Diskussionen flöt på vidare och någon undrade om någon visste hur många människor det finns på vårt kära klot Tellus i dagsläget.
Jag drog mig till minnes en hitlåt från stenåldern, njaaa... 1971 var det nog där delar av refrängen gick så här.  - "Three billion people together, forever" vilket innebär att jordens befolkning då uppgick till 3 miljarder människor.  Gruppen hette The Archies och sången
A summer prayer for peace. http://www.youtube.com/watch?v=8opWtyqnPb8

-Nä jösses, sa någon, det är närmare 7 miljarder idag och denne någon har faktiskt rätt, vi är just nu när detta skrivs sexmiljarderåttahundratrettiomiljonersexhundratolvtusenåttahundrafyra människor på klotet..
Jag hittade något som kallas "Population clock" som mäter jordens befolkning i realtid och det visar sig att det tillkommer 10 nya människor var 4:e sekund, och då är hänsyn tagen till de människor som dör !!!!???
Någon har räknat ut att om man ställer alla dessa människor tätt tillsammans så skulle de få plats på en yta lika stor som Vänern så det finns gott om plats kvar ?????

Ta en titt på bifogad länk och reflektera en stund.
Man kan även klicka på årtal bakåt i tiden och se utvecklingen. Hur ska detta sluta kan man undra?
http://www.ibiblio.org/lunarbin/worldpop


Kommentarer
Postat av: Magnus

Visst är det skrämmande ??!!!

2008-07-29 @ 17:12:15
URL: http://promisedland.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0