Krydda ditt eget brännvin

Porsbrännvin
Nu i maj är det dags att ge sig ut och leta upp den väldoftande porsbusken. Du finner den vid de flesta skogssjöar, mossar  i denna sydliga del av landet. Pors liknar till utseendet vide, men de är inte släktingar.
Nu samlar du några blad och sköljer dem innan du lägger dem i en burk. Fyll burken med Brännvin special vilket jag tycker är den bästa. Låt stå några dagar tills brännvinet har antagit en vacker gul färg. Sila vätskan genom ett melittafilter och du har en kraftig essens som du sedan blandar ut med rent okryddat brännvin, exempelvis Brännvin special eller Renat och låter stå, eller avnjuter direkt. Denna gudadryck får inte saknas på det dukade midsommarbordet !

image57


Månadens låt maj 2008

Vad kan passa bättre än Bruce Springsteen och Born to run nu när MC säsongen har börjat som bäst. Texten handlar ju som bekant att längta ut och uppleva frihetskänslan. Denna filmsnutt kommer från Youtube och versionen är inspelad tillsammans med REM i Washington DC den 11 oktober 2004


RSS 2.0