Bröllop i familjen !

     
             Magnus                                       Johanna

Det händer mycket roligt hos familjen Isacsson för tillfället. Äldste sonen Magnus och sambon Johanna aviserade för några månader sedan att det ska bli bröllop den 23 maj 2009 !!! Vad roligt det ska bli och vilken härlig tjej den grabben lyckats fånga. De planerar allt själva och högtiden kommer gå av stapeln i Fiskebäcks kapell söder om Habo. En mycket vacker liten träkyrka.  

Som kuriosa lite information om Fiskebäcks kapell.
Det fanns tidigt en kyrka i Fiskebäck. En dopfunt som anses härstamma från 1100-talet har stått i Fiskebäcks kyrka. Dopfunten förvaras idag på museet i Skara. I Fiskebäck har också funnits ett tyskt altarskåp från 1400-talet. Altarskåpet förvaras idag på Historiska museet i Stockholm.
Kyrkan i Fiskebäck flyttades till Gustav Adolf i slutet av 1700-talet. Under många år fanns det ingen kyrka i Fiskebäck. 1939 byggdes det kapell som nu finns söder om Habo.


Fiskebäcks kapellTorsdagen den 21 maj 2009

Dan före dan före dan. Vi eller rättare sagt hustrun Sylvia har fått den ärofyllda uppgiften att göra brudbuketten. Bruden önskar sig en stor bukett med liljekonvaljer. De ska normalt vara utslagna till Mors dag som i år infaller på pingstdagen den 31 maj, det vill säga en dryg vecka efter bröllopet. För att vara på säkra sidan så hade vi garderat oss och kollat upp om det gick att beställa odlade på handelsträdgården. Visst gick det men de har verkligen vett att ta betalt, en liten ynklig bukett om 25 blomstänglar kostar runt 300 kronor !!!? Eftersom man måste beställa en vecka före så var vi tvungna att kolla vårt liljekonvaljställe ett par gånger för att vara säkra på att de verkligen kommer hinna slå ut före den stora dagen. Vi beslutade oss för att ha is i magen och chansa lite. Nu gäller det bara att ingen annan hinner före och plockar upp dem före oss. Vi bedömde den risken liten eftersom den stora invasionen av annat löst folk förmodligen kommer att ske till nästa helg och mors dag.
Alternativet hade varit att sitta på vakt en vecka och som en naturens väktare ivrigt hävda att de är fridlysta !!!!


Vi hade tur och lyckades få ihop den bukett som Johanna ville ha. Visserligen var det oroväckande tomt på det "stora" stället som vi kallar det, men det berodde på att solen inte kommer åt så bra just där. Vi fann dem i stället i en södersluttning och fick ihop en rejäl bukett som ni kan se resultatet av nedan.


 
Cirka 500 liljekonvaljer !

  

Fredagen den 22 maj 2009
I morgon är den stora dagen då bröllopet mellan Magnus och Johanna ska äga rum och efter rigorösa förberedelser ska alla bitar nu vara på plats. Brudparet har idag tillsammans med brudens bror Johan med frun Lena dukat och pyntat på Mariedal som ligger vid Munksjöparken där festen ska äga rum i morgon . En fantastiskt fin lokal och alldeles lagom för detta ändamål med ett 40-tal bröllopsgäster.


Bröllopsdagen Lördagen den 23 maj 2009
I dag är det alltså "D-day" då bröllopet ska äga rum i Fiskebäcks kapell i Habo. Man hade utlovat fint väder med en liten risk för någon regnskur. Under förmiddagen idag har brudparet befunnit sig i omgivningarna av Fiskebäcks kapell för fotografering. Stället de hade valt var nere vid Vätterns strand på Habosidan vid Domsand och Domneån.
Bilderna nedan är tagna av fotograferna André Östergård och Joel Dittmer av vilka jag genom brudgummen Magnus fått tillstånd att publicera på denna blogg.

     


             


            


      


      


         
         Kyrkporten är öppen och värdparet Johan med fru Lena välkomnar.

      


         
          Den kvinnliga prästen som vigde de båda heter Anna-Lena Törnblom.
          

         
          Folkets jubel


         
          Å här kommer det risgryn från gästerna !!!!


            
             Smack, där satt bröllopskyssen!!

            
             Lillebror Stefan gratulerar.

      


     
      Cadillac, long, dark, shiny and black !

     
      Ännu en kyss, denna gång i baksätet på vrålåket.

     
      Tramps like us, baby we were Born To Run. Här kommer brudparet!

     
      Här kommer de lyckliga tu.

     
      Och här väntar gästerna på Mariedal i Munksjöparken.

         
      Här var det dukat till fest.

      
      Den fantastiskt goda bröllopstårtan.

     
      Johanna får en riktigt stooor smakbit av tårtan!

I och med detta är det slut på bilder och vi kan inte annat än att önska brudparet lycka på livets väg och tacka för en fantastiskt trevlig fest. Hipp, hipp, hurra och må ni leva lyckliga livet ut!


Kommentarer
Postat av: Magnus

Nu har vi startat en bröllopsblogg också:

http://snartgifta.blogspot.com/

2008-08-10 @ 18:55:33
URL: http://promisedland.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0