Historien om Masken Del 2

Favorit i repris och denna gång är det dags på nytt för vårt nästa barnbarn av yngste sonen Stefan och hans Camilla. Liam ska alltså bli storebror!! Och detta strax efter att han själv fyllt ett år. Beräknad nedkomst är i mitten av oktober.2009-10-14

Fortfarande inget nytt på fronten om "Masken 2". Ni har väl inte glömt anledningen till detta namn? Eftersom vi inte vet om det är en pojk eller flicka så går det nya tillskottet under arbetsnamnet Masken 2. I eftermiddag ska Stefan och Camilla gå på en sk. tillväxtkontroll, sedan kanske vi vet lite mer så jag återkommer.


Havsöringsfiske Nordnorge 13/8 - 21/8 2009

Så är då årets fiskeresa till ända, snyft. Denna gång gick den på nytt till Nordnorge och närmare vill jag inte gå med risk för att avslöja platsen. Detta är tredje året i rad som vi besöker denna undersköna plats och detta är platsen där jag 2007 fick det årets största lax, 107cm lång och en uppskattad vikt till mellan 11 -13kg.

Vattenföringen i år var väl inte den allra bästa framförallt för att norra Norge har haft tropiskt klimat under 4 veckor i rad och detta betyder att nattemperaturen aldrig understigit +20 grader!!! Som alla kan förstå så är då all snö smält på fjällen och inget regn vilket innebar ett flöde på ca 20 m³/sek mot normalt och bättre 40 m³/sek. Trots detta hade en hel del fisk gått på älven och fisket var på inget sätt dåligt. Men 20 m³/sek drar inte upp mer fisk om man säger så och den riktigt stora havsöringen var inte så talrik. Trots detta så fick allas vår Bobbo en tidig gryning en riktigt fin på 72 cm och 5,5 kg. Det är bara att lyfta på hatten och gratulera! Totalt lyckades vi på fyra man landa 25 fiskar varav 3 laxar. Medelvikten på våra fiskar låg på cirka 1,8 kg med Bobbos 5,5 kg´s borträknad.

Fisket är upplagt som så att vi lägger några timmar från kl. 10 - 15 under dagen där vi främst riktar in oss på laxen som är mest bitvillig då. Sedan är det lunch/middag och en tupplur fram till kl. 18. Därefter tar nattfisket vid som är som allra hetast runt kl. 12 på natten fram till 03.30 på morgonen. Detta innebär att vi vänder på dygnet ganska rejält och nu i skrivandets stund så kan jag fortfarande känna av lite "jetlag" trots att vi inte rest längre än 180 mil.Min rekordlax från augusti 2007Nu kör vi med lite fiskebilder och annat fiskeljug, håll till godo!


Förväntansfull "Rolle" på flyget till Luleå..Storstugan var vårt basläger under vår vistelse.


Lite "hyttekos" under eftermiddagen var standard innan kvälls- och nattfisket
tog vid.


En fantastik fiskrik pool som vi lade många timmar vid.


Här har Örjan en riktigt fin havsöring på kroken. En av resans första.
L-G tog den första havsöringen denna gång.


1,8 kg blank och kanonfin havsöring har bitit i gräset - eller i stenarna om ni så vill.


Här är min första fisk, en lax på 2,6 kg som faktiskt nöp i mörkret !


Dessa korta Riffling tuber är helt fantastiska att fiska mitt i natten.
De ska stripa så mycket som möjligt i ytfilmen och hugget är - ja, brutalt och sagolikt !!!


Baby shrimp är ytterligare ett kanonmönster för stigande havsöring !!!Bobbo i fundersam pose mitt i strömmarna.


Bobbo i Storfiskhølen. Kolla det klara vattnet !!


Storfiskhølen igen


Författaren in action


Dags för en liten utflykt till Beiarelva


Örjan, L-G och Bobbo


Fantastiska vyer på vägen...


Beiarn


Poolen heter StrandBeiarn igenBeiarn detta också...


Och så tillbaka till fisket igen !


Gryning kl. 03.30 vid vår favoritpool


Bobbo med sin mäktiga havsöringshanne på 72cm och 5,5kg.
Snacka om lycklig fiskare!


Samma fisk men annan pose


Typisk havsöring, kolla ögats placering i förhållande till käkvinkelnMäktig bergvägg vid Beiarns utlopp


Ännu en snygg Ørret tagen av Bobbo, denna gång mitt på dagen. 3,1 kg.


Snygg Ørret tagen av L-G mitt i natten...Jaktvapen för lax och havsöring...Örjan och L-G poserar gärna med sina fina fiskar.Örjan "Rolle" Rydh får till det med tvåhandsspöt !Här testar vi Pär Fredrikssons fantastiska Boson hembyggda 11 fots splitcanespön.
Specialbyggda för underhandskastning men som synes även funkar till överhandskastning också.En ny sträcka i älven kollades den sista dagen. L-G fick en smålax på
1kg som fick gå tillbaka.


L-G i bakgrunden fiskar på stigande tidvatten. Spännande !!!!Samma pool men övre delen.

Då var det slut för denna gång men planeringen har redan startat till nästa år då vi får se om det blir samma vecka eller senare. Jag vill passa på att tacka mina kamrater Örjan "Rolle" Rydh, Bo "Bernard" Andersson och L-G Gustavsson för ännu en oförglömlig resa tillsammans. Det är mycket som ska stämma under en hel vecka tillsammans men allt fungerar helt utan störningar och detta trots ett totalt kaos vad gäller ordning och reda i stugan. Det är bara tur att inte någon av fruarna finns på plats för de skulle få världens "tuppjuck".

Thank You boyzzzz

RSS 2.0