GÖSES AMALIA !

Tisdag 2011-06-21

För  20-30 år sedan var jag inte alls en sådan utpräglad flugfiskare som jag är idag utan fiskade på de flesta sätt, både tillåtna och otillåtna!!!? Tillsammans med dåvarande arbetskamrater  ”Tosse” och ”Sparven” gjordes många turer och sena nätter på gösfiske i Nätaren och Ylen. Och visst har jag varit med om att få gös i båten men aldrig någon på eget spö förutom en liten 5 hg fisk på jigg i Ryssbysjön någon gång på 80-talet.

Igår var jag för andra gången med äldste sonen Magnus i en sjö på höglandet. Vid första tillfället för cirka en vecka sedan gjorde vi ett bompass men sedan var Mange ute för några dagar sedan och fick en fin fisk på 79 cm och 3,65 kg. Då han frågade mig i helgen var jag således inte sen att tacka ja.


3 650 gram och 79 cm från tidigare i veckan

Så efter jobbet igår tisdag åkte vi upp till sjön och började med att fånga betesfisk för idag skulle vi meta gös. Mange visste nu var vi skulle finna dem. Vid 20.30 fick vi ut våra grejer i sjön och hoppades att det skulle ske. Jag hann inte ens hoppas färdigt innan mitt flöte dök resolut och jag fick sätta in ett rejält mothugg. Hade i lugn och ro precis hällt upp kaffe och tagit ett par bett på min medhavda macka, det var bara att avsluta fikat och spotta ut resterna av den halvätna mackan jag hade i munnen, för här ska drillas gös.

Mange blev lika exalterad som jag och frågade  –”är det en påse eller gädda?”
Beskrivningen var klockren och jag förstod direkt vad han menade och sa att det var en påse = gös. Min första gös vägde 3,9 kg och var 75 cm lång och överträffade mina vildaste förväntningar.


3,9 kg och 75 cm

När denna fisk var landad så började Manges baitrunner att ljuda och det var dags för nästa, även det en finfin fisk, dock något mindre på cirka 2,5 kg. Senare fick vi under cirka en timma ytterligare 2 fina 2 kg fiskar till.


 
2,5 kg


2,2 kg

Tack Mange, vilken vansinnigt trevlig göskväll!  
PS. Om du frågar igen så svarar jag jaaaaaaadå! DS.


Kommentarer
Postat av: Magnus

Riktigt kul att det gick vägen med lite nytänkande igår :)

2011-06-22 @ 14:16:22
URL: http://promisedland.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0