Historien om Masken !?

Nu är "Masken" äntligen offentliggjord. Vaddå masken?, undrar ni säkert. - Ja, vad ska man säga? Vi vet ju inte vad det är för sort!!!!  Men hursomhelst, yngste sonen Stefan med sambon Camilla ska ha en liten bebis i slutet av september. Vi får se vad de säger på ultraljudsundersökningen i slutet av april. Ja jösses, vi ska bli farmor och farfar !!!! Under tiden tittar vi på, ja just det, dansande maskar !!!

Historien om "Masken" fortsätter nedan.........

                                                                                                                                                                                                                      
Onsdagen den 30 april 2008   (Valborgsmässoafton)
I dag har Camilla och Stefan varit på ultraljudsundersökning och fått stifta närmare bekantskap med det lilla livet som vi valt kalla "Masken". Det visade sig att "den" lille eller lilla är 18 centimeter lång och är 18 veckor gammal.
Detta innebär att beräknad nedkomst blir den 26 september. Här är den första bilden till familjealbumet.
Visst är det en fantastiskt bra bild och endast 18 centimeter !!!! Helt sanslöst !!!!

image54


Lördagen den 10 maj 2008
På måndag den 12 maj ska jag följa med mamma och pappa till barnmorskan för att hon ska lyssna på hjärtljud och lite andra undersökningar för att kolla att allt är bra med mig och mamma. Men pappa då ??? - jo tack, han mår finfint!!!

Min farfar hittade denna länk som är jättebra att följa min utveckling på under tiden i mammas mage. http:/www.sjukvardsradgivningen.se/artikel.asp?CategoryID=19946

Tisdagen den 13 maj 2008
I går var vi hos barnmorskan på Habo vårdcentral. Vi åkte dit allihop, pappa, mamma och jag. Jag hade inget val eftersom jag är tvungen att följa med överallt där mamma är, än så länge !!!?  Pappa fick lyssna på mammas mage med en konstig mojäng och han sa att mina hjärtslag hördes jättehögt och snabbt. Mina hjärtslag är dubbelt så snabba som mammas. Jag tror att det beror på att jag är mycket yngre än hon. Annars var allt bra så det är bara att vänta. Det börjar redan bli lite trångt.

Måndagen den 19 maj 2008
I dag har vi varit och handlat barnvagn och bilbarnstol och det känns skönt att det är ordnat, annars blir det så mycket att fixa med sedan. Vi tog inte med oss grejorna hem nu utan det kommer pappa göra när jag är född och det är dags att åka hem från BB. De ville ha 1000:- i handpenning de snåljåparna. Totalt 4800:- går kalaset på, men det är ju en cabriolet vi har köpt och de är ju lite häftigare!
Här finns lite information om vad man ska tänka på när man ska småbarn i bilen.
http://bilregistret.se/templates/page3____763.aspx#B

image55            image56

Lördagen den 7 juni 2008
Hej igen!
Nu har jag hunnit bli 24 veckor gammal och det var ett tag sedan ni hörde ifrån mig.
Jag tänkte bara jag skulle visa er var jag bor så därför får ni en bild av min mamma.
Just där, precis på mitten bor jag !!! Visst e´ hon fin, min mamma ???
See ya, bye bye!


- Här bor jag !


Måndagen den 24 juni 2008
Nu känner jag mig stark i benen så nu har jag börjat sparka mamma i magen !!!
Pappa vill gärna känna också men då busar jag och slutar, hi hi. Nä, jag bara skojar han fick
sig en riktig karatespark han också igår kväll 2 gånger. 3 månader kvar nu tills jag blir frisläppt.
Vi syns!

Tisdagen den 1 juli 2008
I dag var mamma och jag hos barnmorskan som skulle ta lite tester och så. Allt var bara bra och
hon sa att om jag skulle födas nu så skulle det gå bra, hmmm, får fundera lite på det ???
På tisdag nästa vecka ska vi gå igen och ta lite mer tester bland annat så inte mamma har diabetes.
Det är inte så farligt, det gör de visst på alla blivande mammor för säkerhets skull.

Onsdagen den 30 juli
Nu är det sådär längesedan jag hörde av mig igen så nu tyckte jag det var dags.
Jag har nu snart bott i mammas mage i ganska exakt 32 veckor och det börjar bli riktigt riktigt trångt !!!  Jag ska be min farfar att han tar ett nytt kort på mamma så får ni se vilken bamsing jag blivit. Förresten har jag ju glömt att visa er min pappa Stefan för sjuttsingen så det tänker jag göra nu. Bilden har farfar tagit när de var i Norge veckan före midsommar och fiskade.
Visst är han en riktig snygging han oxå??

     
 Min pappa Stefan                                       - och en fin öring fick han också den rackarn !


Måndagen den 4 augusti
Javisst ja, jag skulle ju visa hur jag har det nuförtiden också. I dag har min pappa Stefan och farfar Torbjörn födelsedag så grattis till dom, -Hipp hipp hurra !!! Nu är jag 32 veckor gammal och växer så det knakar !!!! Mammas mage är jättestor från utsidan alltså, härinne blir det jättetrångt. Det är 8 veckor sedan ni såg en bild på var jag bor, visst har jag blivit stooooor !!!?


- Min mamma Camilla med sin jättemage. 
 Pappa och jag har gjort henne till en ballong, hi hi !!! Men visst är hon fin.


Tisdagen den 9 september
Oj, oj oj vad det börjar bli räligt detta här. Jag är nu 37 veckor gammal och jag och mamma var hos barnmorskan i förra veckan och allt var bara bra. Vet ni vad hon sa? Jo, hon sa att vi ses om 14 dagar, men för mammas skull så hoppades hon att det inte skulle behövas ??? Sicken otrevlig tant!! Men jag tror att hon menade att jag redan kan ha kommit ut då, hoppas det. Pappas fiskekompis Henke som brukar vara med i Norge och fiska fick en bebis i förra veckan, det bidde en pojk. Va bra, då har jag ju en att leka med i alla fall. Det var allt för idag, vi syns snart igen. Hej hej!!


Tisdagen den 23 september
I morse kl. 5 ungefär hände något konstigt. Allt vatten som jag ligger och myser i inne i mammas mage bara försvann. Jag hörde mamma tjoa och ha sej. Pappa undrade säkert vad som hände men han for upp yr som en tupp eller vad det heter. Mamma sa att "vattnet hade gått" ???? - Vatten kan väl inte gå heller ???!  Hursomhelst så skulle vi åka in till Ryhov. Pappa var som sagt yr och stod snart färdigklädd - trodde han!!!! Han hade tagit på sig strumpor, kalsonger och skor !!!!! Men mamma lugnade ner honom så att han fick på sig vanliga kläder, hi hi.
Efter undersökning på förlossningsavdelningen så konstaterade man faktiskt att "vattnet hade gått" Men det var ingen fara på taket än sa dom och skickade hem oss igen. Vi skulle komma tillbaka varje dag klockan 09.00 för att ta något som dom kallade CTG. Det betyder att dom mäter mina hjärtljud och annat jox för att kolla att allt är OK.

Torsdagen den 25 september
Efter undersökningen idag så tyckte de att det var lika bra att vi stannade kvar på sjukhuset. De skulle sätta igång förlossningsarbetet med dropp för att hjälpa mamma och mig på traven. Farmor och farfar kom och hälsade på oss på kvällen och hade med sig hamburgare och annat godis, mums! Mamma hade jätteont emellanåt men det hände inget mera på hela natten.

Fredagen den 26 september
I dag jättetidigt på morgonen började det bli jobbigt. Helt plötsligt blev det jätteljust och lite kallt. klockan var då 03.19 och jag var äntligen fri. Nu fick jag träffa min pappa Stefan också, han verkar jättesnäll. Han hade svimmat, det var nog bara för att jag var så söt, hi hi !!!Här är jag och nu heter jag inte "Masken" längre. - Dumma farfar!!!
Jag heter nuförtiden Liam och är född den 26/9 2008, vägde 4695 gram och var 52 cm lång.
Vi hörs i fortsättningen under rubriken Liam, hej hej!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0