HÖSTFISKE EMÅN 2011

     Nyligen hemkommen från Nordnorge så har man att se fram emot höstfisket på Em. Det ska bli extra roligt i år eftersom båda mina grabbar Magnus och Stefan visat intresse att följa med. Ska bli otroligt kul!!! Höstfisket i Em är aldrig lätt men chansen på stor fisk finns alltid så länge man har flugan i älven så det är bara att hålla tummarna. Vi åker ner torsdagkvällen den 22/9 för att fiska fredagen den 23/9. Återkommer med mera fiskeljug efter denna tripp.


Fredagen den 23 september
Kan väl börja med att direkt säga att det blir inget fiskeljug alls efter denna ändå mycket trevliga tripp till Em. Som jag berättade tidigare så följde båda mina söner Magnus och Stefan med. Vilka kan vara de mest perfekta fiskekamrater än de egna sönerna? Vi anlände Ems herrgård cirka kl. 18.00 på torsdagskvällen och lagade till en mysig middag. Mange hade med sig en jättegod rotfruktsgratäng som hustrun Johanna hade tillagat. Vi började med en förrätt bestående av trattkantarellsoppa och därefter Entrecoté med rotfruktsgratäng och ett gott glas rödvin. Efter denna superba middag så smakade det bra med ett par glas god maltwhisky innan John Blund kallade på oss. Klockorna ställdes på 06.00 för att försöka lura någon havsöring på morgonfisket. Tyvärr var inte fisken i ån på samma våglängd som oss så någon fisk kan vi inte rapportera här om inte en gädda på 3hg tagen på Blackwater eller en id på 2,5kg tagen av Mange i Sea poool räknas!!!
Hursomhelst så kommer här lite bilder från vår fiskedag på undersköna Em.


En död jätte ek håller sin skyddande hand över Mange och Old mans place som poolen heter.


Oj, vad är det för någe?


Old mans place


Vackert speykast över Emåns strömmar


Pike pool och herrgården i bakgrunden


En mycket koncentrerad Mange i Sea pool som fick släppa ifrån sig en 2,5 kg Id


Stefan sträcker ut vid Trädgårdsmästarens hörna i Home pool


Okänd fiskekamrat fiskar Ankarcrona pool i vackert höstljus


Lawson pool innan Emån tömmer sitt vatten i Östersjön

Tack Magnus och Stefan för en trevlig dag på Em. Till våren ska vi banne mej ta dom!!!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
LAXREKORD PÅ EM OCH I SVERIGE 2011 !!!
Idag kan jag berätta att Mattias Rydefjärd den 8/9 tagit den hittills största laxen i Sverige i år. Jättelaxen togs i Emån på Mill pool, en laxhane på 130cm, omkrets 69 cm och cirka 25kg !!! Fisken återutsattes igen. Det är bara att lyfta på hatten för Mattias och gratulera och hoppas att rekordet håller, eller njaaa vi ska ju dit också.
Kolla här filmen: http://www.youtube.com/watch?v=WETtizTy9LY
Kolla här bilder: http://fiskebloggen.se/?p=3347 


Mattias Rydefjärd Emån, Mill pool 2011-09-08 Hanlax 130 cm lång, omkrets 69cm och vikt
uppskattad 24,5kg   GRATTIS MATTIAS!Och här är Mattias fluga som lurade bumlingen och som ni ser så är den obetydligt större
än ett 10-kronors mynt???!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0