Lax- och havsöringsutrustning säljes !

Nä, vi lyckades inte att lura någon havsöring detta vårfiske 2011. Vi (Stefan, jag och Carlman) kom till Em tidigt måndag morgon den 4 april och hade framför oss två dagar av vad det såg ut som, fiske under perfekta förhållanden. Premiären vart försenad cirka 2 veckor beroende på isförhållandena i ån vilket för vår del torde innebära att fiskarna inte sett så många flugor.

Premiärfisket startade den 22 mars på en vattenföring av 30-35 m³/sek och har sedan stadigt ökat för att kulminera under vecka 13 till över 80 m³/sek. Elaka tungor menar att merparten av fisken då lämnade ån.  Vattentemperaturen under premiärdagarna låg stadigt på 0 grader och milda vindar smälte iskanterna vid ån och gjorde det rent farligt att vada i ån med risk för ett drivande isflak i ryggen.

Då vi kom hade vattentempen stigit till 4,5° och vattenföringen sjunkit till 60 m³/sek. Temperaturen är helt idealisk för att fisken ska börja backa ner i ån och byta ståndplatser men 60 m³/sek är däremot lite väl mycket vatten att försöka få ner flugan under den hårda ytströmmen i.

Vårt gäng kan summera måndagens fiske med ett varsitt hugg under måndagen. Stefan hittade en luggsliten fluga vid bänken på Homepool som såg ut som en liten fisk och prövade naturligtvis denna på samma plats och hade nästan direkt ett par tunga gung i spöt men lyckades inte fästa fisken. Själv hade jag ett liknade hugg nere på södra sidan i Lawson. Men det var den genomgående ”snackisen” bland våra medfiskande runt ån att de bet lite väl försiktigt. Hursomhelst så känns det lite vemodigt att lämna Em utan att få lite mer kontakt med någon fisk men så är detta fiske och det är bara att bryta ihop och komma igen. Nu är vi i alla fall igång och premiären är avklarad.

Den Norska websajten www.fluefiske.net var på plats dessa båda dagar och filmade. http://player.vimeo.com/video/22356543?title=0&byline=0&portrait=0

Trackback
RSS 2.0