Fantastisk trattkantarellsoppa

Måste bara få delge er ett fantastiskt recept på en god trattkantarellsoppa. Tiden börjar dessvärre rinna ut för att finna de finaste nu i våra marker. Visserligen brukar de klara en del frost så passa på nu!
Akta er för älgjägarna!


Trattkantarellsoppa
(2009-09-17 Torbjörn Isacsson) 

1 liter färska trattkantareller  (alt. torkade som blir samma mängd efter blötläggning)
3 st Chalottenlökar
50 gram smör
2 msk vetemjöl
2 st hönsbuljongtärningar
2-3 dl vispgrädde
30-40gram Kvibille ädelost
1/4 citron
Persilja
Salt
Svartpeppar

1. Förväll svampen på svag värme. Svampen läggs utan vatten i en stor gryta för att få ur vätskan ur svampen   (häll bort vätskan när det är klart)

2. Finhacka svampen
3. Finhacka chalottenlöken
4. Bryn svamp och lök i rikligt med smör
5. Red blandningen med 2 msk vetemjöl direkt i stekpannan
6. Koka under tiden upp 1 liter vatten och smält ner 2 hönsbuljongtärningar
7. Blanda ner den färdigbrynta svamp- och lökblandningen i buljongen och koka 10-15 min på svag värme.
8. Rör sedan i 2 ½ - 3 dl vispgrädde och smula ner ädelosten.
9. Krydda med salt och svartpeppar efter tycke och smak.
10. Låt koka ytterligare 5-10 minuter.
11. Pressa sedan i saften av en kvarts citron.
12.Toppa med lite klippt färsk persilja.

KLART!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0