Koh Samui-Thailand 2008

Thailand har blivit något av ett favoritresmål för mig och kära hustrun. Detta blir den tredje resan till detta paradis och denna gång styr vi kosan mot Koh Samui som ligger i Siamviken söder om Bangkok.
Vi åker tillsammans med kära vännerna Bengt & Bettan samt Lasse & Anette.

Tidigare har vi besökt år 2004 Phuket och år 2006 Krabi kusten tillsammans med våra söner och deras flickvänner för att fira vår gemensamma 50-årsdagar. Jag återkommer med en kort reseberättelse då vi kommit hem.
Under tiden kan ni besöka resedagboken, adress http://www.resedagboken.se/Default.aspx?documentId=3&userId=12843&section=undefined och läsa lite mera om vad vi varit ute på sedan 2004.

image21
Familjen Isacsson samlad på Similan Island Påskdagen 2006

image22
Solnedgång över Poseidon Bungalows, Khao Lak


LITE FAKTA OM KOH SAMUI
Provins: Surat Thani
Invånarantal: 40 000 på Samui
Yta: 242 km² Koh Samui är Thailands tredje största ö.
Högsta berg: Khao Thai Kwai 635 m. www.thailandresor.se/samui/

Kommunikationer
Flyg:
Bangkok-Koh Samui 60 min
Buss: Bangkok - Surat Thani 9 Timmar
Tåg: Bangkok - Surat Thani 12 Timmar
Båt: Surat Thani - Koh Samui 50 min
Klimat: 27 i medel temperatur
Regnperiod: September till November
Bästa tid att åka: December till Juni

Nu till resan.....

Vi landade på Phuket International airport långfredagen den 21 mars kl. 09.50 och fick vänta på anslutningsflyget till Koh Samui i 4 timmar. Vi landade på Koh Samuis vackra flyglats kl. 15.30 och checkade in på hotellet Samui Natien resort så snabbt vi kunde för att skölja av våra reströtta kroppar.

image38
Koh Samuis vackra flygplats

Samui Natien resort ligger på den norra ändan av Chaweng beach precis vid en lagun
ca 600 x 600 meter. Vattnet stod i princip helt stilla inne i lagunen och var kraftigt förorenat eller grumligt kanske är ett bättre ord. Anledningen var att det regnat otroliga mängder veckorna innan vi kom dit och översvämmat en insjö längre inåt landet med över 3 meter !! Allt detta vatten måste naturligtvis ta vägen någonstans och därav det grumliga badvattnet i denna lagun.

image39
Chaweng beach norra delen nedanför vårt hotell Samui Natien Resort

Som tur var lärde vi oss snabbt att ta en Songthew för 50 Baht/person till den södra ändan av Chaweng där vattnet var mycket klarare. Däremot fanns det mycket begränsat med korallrev för snorkling vilket vi hade hört tidigare att det ska finnas gott om. Förmodligen har vi varit på alldeles för bra snorkelställen under tidigare år som Similan Islands och övärlden runt Krabi vilket förmodligen höjt våra krav till ouppnåliga höjder.

Under dessa två veckor hade vi redan tidigare bestämt att vi ville göra dagsutflykter till Koh Nang Yan samt Koh Tao vilket vi också gjorde. Den organiserade dagsutflykten blev precis så som vi befarade med alltför kort tid på varje ställe och en guide som knuffade runt oss som en flock får. Därför bestämde vi oss för att boka en övernattning på Koh Tao och resa dit på egen hand med Katamaran och longtailbåt. Vi fick tag på boende på Koh Taos norra sida vid Mango Beach som var otroligt vackert. Jag kan nog påstå att vackrare läge på en bungalow har vi aldrig haft och kommer aldrig att få heller.

image41
Hustrun njuter av utsikten vid Mango Bay på Koh Tao.

Kommentarer
Postat av: Magnus

Fy schööööön va härligt det låter det där... Jag och Johanna vill åka igen! =)

2008-04-24 @ 08:39:50
URL: http://promisedland.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0